Vitens en combinatie Zuiver gaan samen voor de volgende stap in drinkwaterkwaliteit

4 juli 2023

Om aan de groeiende vraag naar drinkwater te voldoen en toekomstbestendig te blijven, heeft een trotse directievoorzitter Jelle Hannema op 27 juni namens Vitens de Bouwteamovereenkomst voor het project Fikkersdries III aangaande de eerste fase ondertekend.

Met de ondertekening is, na een intensieve periode van 6 maanden, de zoektocht ten einde en heeft Vitens voor dit project haar beste samenwerkingspartner gevonden om dit project gezamenlijk tot een succes te maken. De combinatie Zuiver (bestaande uit Dura Vermeer Infra Regionale Projecten, Dura Vermeer Bouw Hengelo en ADS Groep Water) is uit deze aanbesteding als beste naar voren gekomen en heeft daarmee de aanbesteding gewonnen.

Met het project wordt een deel van de zuiveringslocatie op Fikkersdries in Driel vernieuwd en verduurzaamd. En kan Vitens straks meer water zuiveren dan met de bestaande zuivering. Daarmee is Vitens voorbereid op de toekomst

Met de ondertekening start een nieuwe fase waarin Vitens, samen met IA Groep en de combinatie Zuiver het definitief ontwerp zal opstellen, in combinatie met het voorbereiden van de uitvoering. Om vervolgens in een vlekkeloze uitvoering de ambitie te realiseren om in 2026 water te kunnen leveren. In het project zal mede invulling worden gegeven aan de duurzaamheidsambities van Vitens, elke druppel duurzaam.

Actueel Nieuws