Unieke multidisciplinaire gevels geven nieuwbouwproject La Verna een gezicht

27 mei 2021

Onze afdeling Bouw innoveert opnieuw. In opdracht van Hendriks Bouw & Ontwikkeling zijn er voor het nieuwsbouwproject La Verna in Wijchen ca. 3300m2 multidisciplinaire gevels geproduceerd bij ADS Groep Toelevering Bouw. In samenwerking met woningcorporatie Talis realiseren we op de plek van het verouderde verpleeghuis La Verna een nieuw appartementencomplex, waar op termijn bewoners van Driestroom en Luciver hun intrek nemen.

De montage van de HSB-elementen gebeurt verder geheel vanuit eigen expertise. De gevels zijn in een 3D-model geëngineerd, waarin de installatietechnische voorzieningen zijn opgenomen; deze zijn tevens voorzien van beglaasde kunststofkozijnen, die op de bouw worden gemonteerd.

Doordacht te werk
Door direct vanaf het begin met de opdrachtgever te overleggen, komen we tot een gezamenlijk succes. Een doordachte werkwijze die inmiddels tot een tastbaar resultaat heeft geleid. De eerste gevelelementen zijn inmiddels op de bouwlocatie geplaatst. Ook de verdere gevelbekleding met James Hardie elementen en het aluminium zetwerk nemen we de aankomende weken voor onze rekening. Op deze manier heeft de opdrachtgever één aanspreekpunt voor de complete gevel. Een interessant project, waar we onze kennis van prefabricage optimaal inzetten op de samenwerking met ADS Groep Toelevering Bouw en op deze wijze meerwaarde bieden voor de klant.

La Verna
Het nieuwbouwproject La Verna omvat in totaal 90 appartementen en bestaat uit een tweetal fasen. In de eerste fase wordt een nieuw woonzorgcomplex gerealiseerd, waar een gedeelte van de bewoners van het verouderde La Verna hun intrek zal nemen. In de tweede fase wordt het bestaande gebouw gesloopt en wordt de nieuwbouw uitgebreid met een derde vleugel.

 

 

Actueel Nieuws