Opleidingstraject constructiewerkers gestart in samenwerking met Technical Valley

10 september 2020

Het opleidingstraject voor constructiewerkers is in samenwerking met Technical Valley gestart. Bij de aftrap van het leer/werk traject waren natuurlijk de kandidaten aanwezig. Zij werden bijgepraat door Marieke Coenders (Technical Valley), twee docenten van het Graafschap College, Judith Schleper (Quercus) en Bert Eenkhoorn (ADS Groep). De kandidaten gaan met hun kwaliteiten een duurzame carrière bij ADS Groep tegemoet.

De ‘Technical Valley opleiding op maat’ maakt het interessant om de overstap te maken naar de techniek en naar ADS Groep. Voor deze opleiding werft Technical Valley mensen met ervaring in de metaaltechniek. Ze starten allemaal met de opleiding ‘constructiewerker (mbo niveau 2)’ met daarin extra aandacht voor lasvaardigheden. De opleiding duurt één jaar, waarvan de eerste negen weken fulltime op school zijn. Tijdens deze weken worden vakleer, vaktheorie en praktijkvorming gevolgd. Vervolgens is er een periode van tien maanden beroepspraktijkvorming (BPV) bij ADS Groep. De medewerkers kunnen kiezen voor twee richtingen. De ene richting is voor projecten op onze Afdeling Water als monteur en de andere voor de productie op onze afdeling Toelevering Water als lasser/bankwerker.

Technical Valley heeft veel ervaring met dit soort leer/werk trajecten en daarom kiezen wij voor een samenwerking. Dit traject heeft meerwaarde, omdat medewerkers heel bewust voor dit traject kiezen. Het zijn gemotiveerde medewerkers die er vol voor willen gaan. Ze worden op een goede wijze begeleid en hebben uitzicht op een vaste baan. We zijn ervan overtuigd dat we door de samenwerking nieuwe getalenteerde medewerkers kunnen opleiden voor de toekomst.

Actueel Nieuws