Op basis van vertrouwen samenwerken aan innovatieve oplossingen

24 maart 2021

“In zee gaan met een aannemer die alle disciplines in huis heeft en waarmee we fijne ervaringen hebben, dat voelt heel vertrouwd”, vertelt Frans Habets, projectmanager bij Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). Voor WML voerden wij ingrijpende werkzaamheden aan het verouderde Pompstation Breehei uit. Frans vertelt: “In de voorselectie van aannemers hebben we heel goed gekeken naar hun competenties. ADS Groep was voor ons al een goede bekende in de drinkwaterwereld, haar referenties liegen er niet om, we kennen de mensen en we weten dat zij dit project van grote omvang aankonden. ADS Groep was voor ons de uitvoerende en coördinerende partner waarmee we graag in zee gingen.”

Verwachtingen uitspreken
Nog voor de gunning van project Pompstation Breehei zijn er verificatiegesprekken gevoerd tussen WML en ADS Groep. “Tijdens deze gesprekken hebben we de verwachtingen duidelijk naar elkaar uitgesproken. Het was ontzettend fijn dat ADS Groep met ons meedacht en ons ook attendeerde op zaken waarover we zelf niet of niet voldoende hadden nagedacht. Zo kom je samen tot een optimaal resultaat.”

Optimale samenwerking met bekende en onbekende mensen
De eerdere samenwerking tussen WML en ADS Groep had al zijn vruchten afgeworpen. “In het project Pompstation Breehei kregen we te maken met een aantal nieuwe mensen. Dit heeft echter totaal niet voor problemen gezorgd. Bij WML vinden we het juist uitdagend om met nieuwe inzichten aan de slag te gaan. Zo lang je maar transparant naar elkaar bent, ben ik ervan overtuigd dat je optimaal resultaat behaalt. Het is ook juist fijn wanneer verschillende typen mensen tegenover elkaar staan die elkaar aanvullen en elkaar ook durven aanspreken op datgene wat er speelt. In een goede relatie, zoals die tussen ADS Groep en WML, heeft dat altijd positieve gevolgen.”

Nog meer focus op samenwerking
“Het verschil met vroeger is vooral de focus op samenwerking”, zegt Frans. “Waar vroeger werd gehamerd op contracten, werken we nu veel meer samen naar één doel. Een doel waarbij opdrachtgever en opdrachtnemer elkaar uitdagen om innovatief te zijn. We zijn ontzettend blij met de mensen van ADS Groep die dit project perfect hebben uitgevoerd. Want natuurlijk loop je soms tegen moeilijke zaken aan, maar het gaat er juist om hoe die opgelost worden. De goede sfeer onder de uitvoerende mensen van ADS Groep heeft geleid tot een topkwaliteit product.”

Over Pompstation Breehei
WML’s pompstation Breehei pompt grondwater op onder de Breehei, een natuurreservaat in de driehoek Venray, Horst en Ysselsteyn. Het waterwingebied van 40 hectare ligt in een grondwaterbeschermingsgebied van bijna 1200 hectare. Het oorspronkelijke pompstation uit 1950 heeft inmiddels plaats gemaakt voor nieuwbouw. ADS Groep realiseerde een nieuw modulair zuiveringsgebouw, een nieuwe mengput en een toevoeging van een nieuwe voorruimte, inclusief alle technische installaties en verdere werkzaamheden. Het project werd gerealiseerd op basis van UAV-GC.

Actueel Nieuws