Officieel moment: ondertekening nieuwbouw Ashram College Alphen aan den Rijn

8 december 2021

Nieuwe bouwopdracht! Met de ondertekening van de aannemingsovereenkomst op donderdag 2 december 2021 hebben we iets moois voor het nieuwe jaar in petto. Want in opdracht van Stichting SCOPE scholengroep is ADS Groep geselecteerd als bouwer van het nieuwe Ashram College in Alphen aan den Rijn. In samenwerking met Gabriëls Elektro en werktuigbouwkundig installateur Verstappen van Amelsvoort realiseren we de duurzame bouw van het nieuwe energieneutrale pand. Verder is ook Hevo (advies en bouwmanagement) bij dit project betrokken.

Een schitterende klus, waarbij we een eigentijds scholencomplex creëren met volop aandacht voor duurzaamheid en hedendaags onderwijs. Een belangrijke blikvanger wordt bijvoorbeeld de daktuin; een fijne pauze- en sportplek voor leerlingen en docenten. Bovendien ook een locatie met een educatieve functie in verband met de plantengroei voor de biologieles.


Op de foto zien we van links naar rechts:
M. Dijk van ADS Groep, wethouder Voortgezet Onderwijs H. de Jager en bestuurder Scope Scholengroep B. van Leeuwen.

Synergie
ADS Groep Toelevering Bouw vervult in dit project een betekenisvolle rol van co-maker door diverse hoogwaardige prefab-elementen te produceren. Enkele voorbeelden hiervan zijn HSB-wanden, binnen- en stelkozijnen en houten dakplaten. Op deze wijze houden we de bouwtijd kort en zijn we een vlotte schakel in het proces.

Meerwaarde op alle fronten
De ruime glaspartijen van de nieuwbouw bieden veel licht, ruimte en elegantie. De typische ronde metselwerk gevels en de oranje/bruine accenten vormen bovendien een speels karakter. De school biedt straks ruimte voor ca. 1450 leerlingen en geeft ook met een viertal gymzalen op sportief vlak veel mogelijkheden. Verder wordt de school niet alleen energieneutraal, maar ook gasloos mét WKO-installatie en voorzien van zonnepanelen op het dak. Daarnaast worden er ook veel materialen van het huidige gebouw hergebruikt in het nieuwe ontwerp.

Toekomstvisie
Ook worden er in het nieuwe schoolgebouw diverse domeinen gecreëerd, waarbij diverse vakken geclusterd worden in een apart gedeelte. Verder komt er bij elk domein een leerplein, waar leerlingen aan vaste meubels kunnen plaatsnemen om te werken aan leerdoelen en opdrachten. Voor brugklassers wordt een apart domein gerealiseerd, aangezien het voor veel leerlingen een grote stap is van de basisschool naar de middelbare school.

Ook het Alphens Nieuwsblad heeft aandacht gegeven aan deze mooie ontwikkeling, zie ook:
Laatste handtekeningen voor nieuwbouw Ashram College zijn gezet – Alphens.nl

 

Actueel Nieuws