Nieuwbouw wooncomplex De Cascade in Utrecht

19 mei 2020

Vlakbij het centrum van Utrecht ligt ‘De Cascade’. Nu nog een groot stuk grasland, maar straks verrijst daar een complex van 90 woningen met een ondergrondse kelder voor de bewoners. De 90 woningen zijn onderverdeeld in appartementen, eengezinswoningen en penthouses. De eerste fase van de verkoop staat begin juni op de planning. Na alle voorbereidende werkzaamheden op ons kantoor gaan we vanaf week 23 de eerste veranderingen op locatie zien met het inrichten van het terrein. Twee weken later starten we met het boren van de 543 palen.

Duurzaam wonen

In de woningen wordt naar een zo laag mogelijk energieverbruik gestreefd. Maatregelen hiervoor zijn onder ander:

  • een gasloze manier van verwarmen
  • vloerverwarming
  • uitstekende isolatie
  • ventilatie voor een gezond binnenklimaat

Daarnaast worden er zoveel mogelijk zonnepanelen geplaatst of wordt er aangesloten op duurzame energie uit de wijk. Deze maatregelen zorgen niet alleen voor een beter milieu, maar ook voor een gezondere leefomgeving én – bij normaal gebruik en energiezuinige apparaten – een lagere energierekening dan in een bestaande woning van dezelfde grootte.

Onze partners

De Cascade bouwen we in opdracht van BPD. Het ontwerp komt van Architectenbureau Inbo, de constructeur is Goudstikker de Vries en de installateur is Van Losser.

Benieuwd naar het plan? Loop dan eens virtueel door het complex via https://www.nieuwbouw-cascade.nl/.

Actueel Nieuws