LLEV samenwerkingspartner van Vitens voor ontwikkeling drinkwaterconcept van de toekomst

21 juni 2023

Toekomstbestendig ondernemen; dat doe je samen. We zijn er trots op dat Vitens kiest voor LLEV (Living Lab En Verder, ofwel ‘lef’); een samenwerking van de bedrijven ADS Groep Water, Logisticon Water Treatment, Aveco de Bondt, IA Groep, Ramboll, Visser&Smit Hanab, H+N+S en Dutch process innovators. Vitens gaat samen met dit consortium een flexibele en duurzame drinkwatervoorziening van de toekomst mogelijk maken. Waarom? Om nu en in de toekomst voor voldoende drinkwater te blijven zorgen. Uit het aanbestedingsproces blijkt LLEV de beste samenwerkingspartner voor Vitens te zijn.

Bert Eenkhoorn (directeur ADS Groep): “Ik ben blij met deze bijzondere opdracht. Een mooie uitdaging die uitstekend past in onze toekomstvisie, waarbij werken en handelen vanuit goed partnerschap het onderscheid maakt.”

Rol voor ADS Groep Water
ADS Groep Water is namens LLEV de contractpartner van Vitens. Binnen LLEV zal ADS Groep Water zich voornamelijk richten op de het contractmanagement, procesbeheersing en technische inbreng ten aanzien van maakbaarheid en uitvoerbaarheid.

Focus op innovatie
Het zogenaamde Living Lab Strategisch Hart is één van de Vitens-focusprojecten 2023 uit de Streefstructuur 2022. Het is de proeftuin in de praktijk om het drinkwaterconcept van de toekomst te ontwikkelen, te realiseren en de werking en impact ervan aan te tonen. Met het innovatieve aanbestedingsproces is in een periode van vijf maanden gezocht naar de meest geschikte samenwerkingspartner. De focus lag daarbij op concrete innovatieve ideeën van de deelnemers op het gebied van het drinkwaterconcept voor de toekomst. Daarnaast is in de aanbesteding ook specifiek aandacht besteed aan de manier van samenwerken in het Bouwteam om het Living Lab Strategisch Hart tot een succes te maken.

 

Actueel Nieuws