Hoogste punt Ashram College Alphen a/d Rijn

15 maart 2023

Dinsdag 14 maart heeft het nieuwe schoolgebouw van het Ashram College Alphen aan den Rijn haar hoogste punt bereikt. Een mooi moment om te vieren met alle betrokkenen!  

Leerlingen, medewerkers, afgevaardigden van SCOPE scholengroep en de samenwerkingspartners namen na diverse toespraken een kijkje in het nieuwe gebouw. Opmerkelijk is dat de bouwplaats direct naast het huidige schoolgebouw ligt. Een bijzonder uitzicht voor de ruim 750 leerlingen.  

Het gebouw wordt duurzaam gerealiseerd, Materialen uit de oude school worden gerecycled en toegepast in de nieuwbouw. Daarnaast wordt de school bijna energieneutraal door middel van het gebruik van zonnepanelen op het dak en warmtepompen. SCOPE scholengroep werkt hierin samen met architectenbureau Broekbakema, ADS Groep Bouw, HEVO: Bouwmanagement, (technisch) Programma van Eisen en directievoering, BBC Bouwmanagement, Gabriëls Elektro en Verstappen van Amelsvoort.  

Bert van Leeuwen, bestuurder SCOPE scholengroep: “Ik ben trots op deze vijfde school van het Masterplan in Alphen aan den Rijn: het nieuwe Ashram College.”   

Wanneer de nieuwbouw klaar is in het eerste kwartaal 2024, zal het oude gebouw gesloopt worden en wordt het schoolplein verder ingericht.  

Meer informatie over dit project? Kijk dan op: https://adsgroep.nl/project/nieuwbouw-ashram-college-in-alphen-a-d-rijn/

 

Actueel Nieuws