Herbouw nieuw station Oasen in Nieuw-Lekkerland in najaar van start

8 september 2020

Onlangs tekenden Oasen en ADS Groep de aannemingsovereenkomst voor de bouw van de nieuwe productielocatie De Put in Nieuw-Lekkerland. Na een grondig en zorgvuldig voorbereidingstraject, gaan we in het najaar daadwerkelijk van start met de sloop- en bouwwerkzaamheden.

Over zuiveringsstation De Put

In het polderlandschap aan de rand van het dorp Nieuw-Lekkerland bevindt zuiveringsstation De Put zich. Nagenoeg 60 jaar lang zuiverde dit station jaarlijks tussen de 1,7 en 2,6 miljard drinkwater voor de inwoners van Papendrecht, Alblasserdam en Kinderdijk. Daar komt in het najaar een einde aan. We zetten in september het oude station uit. Samen Oasen bouwen we een compleet nieuw zuiveringsstation dat gaat voldoen aan de nieuwste standaarden. Op deze manier houdt Oasen de waterkwaliteit hoog door voorbereid te zijn op toekomstige uitdagingen.

De afgelopen weken voerde Oasen al voorbereidende werkzaamheden uit voor de eerste fase van de herbouw: de sloop. De stroomvoorziening werd omgebouwd en het terrein werd voorbereid om in het najaar aan de slag te gaan. Het streven is om de nieuwe productielocatie in 2023 draaiende te hebben. Kijk voor meer informatie ook eens op de projectpagina van zuiveringsstation De Put.

Zacht water uit de kraan in regio Alblasserdam, Papendrecht en Kinderdijk

Vrijdag 4 september zetten wethouders Arno Janssen (Papendrecht), Peter Verheij (Alblasserdam) en Oasen-directeur Walter van der Meer het oude station in uit en nam het zuiveringsstation in Langerak de drinkwaterlevering over. Vanaf dat moment stroomt er zacht water uit de kraan bij de klanten in Alblasserdam, Papendrecht en Kinderdijk. Dit zachte water zorgt voor minder kalkaanslag op kranen en douchetegels en is gunstig voor het energieverbruik van warmwaterapparatuur.

Actueel Nieuws