‘Grote betrokkenheid tijdens bouw fantastisch Kindcentrum’

29 januari 2020

In opdracht van SPO Utrecht en KMN Kind & Co hebben we bij ADS Groep het nieuwe Kindcentrum Haarzicht gebouwd. “Bij een compleet nieuwe wijk hoort een onderwijsvoorziening en ook zeker een opvangvoorziening. Al tijdens de ontwikkeling van de wijk is de samenwerking gezocht tussen KMN Kind & Co en SPO Utrecht. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een fantastisch gebouw, maar ook zeker tot een mooi bouwproces met ADS Groep waar we samen ontzettend trots op zijn. Het nieuwe gebouw is 100 procent energieneutraal. In en rondom het gebouw is er kunst geplaatst van Alessandra Covini van Studio Ossidiana, winnaar van de Prix de Rome in 2018”, vertelt Rob van der Westen, Beleidsadviseur Huisvesting van SPO Utrecht.

Fijne onderlinge sfeer

Voor het bouwen van het nieuwe kindcentrum werd een selectie gemaakt uit vijf aannemers. Joke Kuijf, Projectmedewerker Huisvesting van KMN Kind & Co vertelt: “We waren op zoek naar een aannemer die ervaring had met het bouwen van scholen en het liefst ook met kinderopvang. Bij ADS Groep viel direct het luisterend oor op. Zo konden wij uitgebreid onze wensen uitspreken en werden deze vertaald tijdens de bouw. Door de LEAN sessie aan het begin van het bouwproces stonden de neuzen al direct dezelfde kant op. Naast de LEAN sessie hebben we een etentje aangeboden gekregen van ADS Groep om elkaar beter te leren kennen. Na de bouw hebben wij eenzelfde etentje georganiseerd om de oplevering te vieren. Dit zegt veel over de goede onderlinge sfeer!”

Oplossingsgericht te werk

“Tijdens ieder nieuwbouwproject loop je tegen zaken aan die opgelost moeten worden. Het fijne aan de samenwerking met ADS Groep is dat ze niet direct met meerwerkkosten kwamen, maar juist meedachten en met maatwerkoplossingen kwamen. En natuurlijk zijn we tijdens de bouw tegen wat moeilijkheden aangelopen, maar door de geboden maatregelen zijn deze perfect opgelost”, aldus Rob.

Samen trots op wat is neergezet

“Ik vind het bewonderenswaardig dat dit prachtige gebouw binnen de gestelde tijd is opgeleverd. Er is geen moment van de planning afgeweken”, vertelt Joke. “Ik ben ervan overtuigd dat het vele overleggen de sleutel tot succes is gebleken. Wanneer alle belangen hetzelfde zijn is dat ook mogelijk. Dat hebben we als zeer prettig ervaren. Ook was het mooi om te zien dat zoveel verschillende betrokkenen met uiteenlopende achtergronden zo intensief met elkaar samenwerkten. We mogen hier samen ontzettend trots op zijn!”

Over Kindcentrum Haarzicht

Kindcentrum Haarzicht is een duurzaam gebouw, dat mooi aansluit op de groene omgeving én past bij de duurzame woningen in Vleuten (Utrecht). Het gebouw past geheel bij de manier van lesgeven en de visie op 21ste-eeuws onderwijs. In het Kindcentrum zitten de kinderopvang, BSO en de basisschool gevestigd.

Meer weten over dit project? Klik dan hier.

 

Actueel Nieuws