Bewust aandacht voor veiligheid: ADS Groep Veiligheidsdag

1 juni 2022

Met de ADS Groep Veiligheidswaarden geven we concreet invulling aan ons veiligheidsbeleid. Dat betekent dat we vooruit denken en we veiligheid proactief benaderen. Een mooi nieuw initiatief in dit kader is de ADS Groep Veiligheidsdag, die maandag 16 mei 2022 plaatsvond. Een dag die in het leven is geroepen, om met elkaar te investeren in veiligheid. Een investering die altijd loont. Tijdens deze waardevolle dag, hebben we alle onderwerpen die we in ons dagelijkse werk tegenkomen behandeld. Op deze wijze geven we onder meer gericht aandacht aan de bewustwording van de mogelijke risico’s en het tijdig nemen van maatregelen. Dit geldt niet alleen voor onze collega’s op de bouwplaats, maar ook voor een groot deel van onze collega’s op kantoor. Want ook daar speelt (proactief) veiligheid ook een rol. Tijdens vijf verschillende workshops kwamen collega’s in aanraking met diverse facetten van veiligheid. De insteek was om dit op een informatieve en interactieve wijze te doen. Dus dat betekende ook de handen uit de mouwen steken en bijvoorbeeld vloerplaten leggen voorzien van gebiedsbegrenzende beveiliging. Of juist door een Virtual Reality (VR) bril in een hijskraancabine plaats te nemen, om zodoende in een gevisualiseerde werkomgeving terecht te komen. Verder was het een mooi moment om ook de betrokkenheid en collegialiteit te zien; iedereen schoof bij elkaar aan tafel en genoot van een fijne lunch.

Leerzaam
Maar bovenal was deze dag leerzaam; zo hebben onze kantoorcollega’s kennis opgedaan hoe veiligheid in de ontwerpfase kan worden toegepast. Door hier gericht in het voortraject over na te denken, voorkom je later uitdagingen in de praktijk. Want uiteindelijk geldt voor ons allemaal: ik werk veilig, of ik werk niet.

De eerste evaluaties laten een positief beeld zien van deze dag. Kortom een geslaagde primeur; die ook volgend jaar een vervolg zal krijgen!

Wil jij zien hoe wij deze dag beleefd hebben? Bekijk dan de sfeerimpressie: ADS Groep – Veiligheidsdag – YouTube     

 

 

Actueel Nieuws