ADS Groep Toelevering Bouw & Vandersanden bundelen krachten

28 januari 2021

Een duurzame toekomst; daar werken we met z’n allen hard aan. Efficiënt (samen)werken en oog voor innovatieve oplossingen in de bouw hebben hierbij altijd onze aandacht. 7 januari jl. hebben we hierin een mooie voorwaartse stap gezet en is er een samenwerkingsovereenkomst getekend met Vandersanden. Vandersanden is het grootste baksteen producerende familiebedrijf in Europa van gevelstenen, kleiklinkers, ECO baksteenstrips en (isolerende) geveloplossingen en is mede daardoor een solide partner voor ons. Beide bedrijven hebben innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Aandacht voor samenwerking
ADS Groep Toelevering Bouw produceert prefab bouwconstructies voor zowel eigen projecten als derden. “Voor een project in Leeuwarden leveren wij de prefab gevels voorzien van steenstrips. Dankzij de samenwerking met Vandersanden hebben we deze volledig afgewerkte prefab gevels kunnen realiseren. “Deze samenwerking vormde onder andere de aanleiding voor een officieel ‘comakership’,” licht bedrijfsleider Arend Jan Overbeek toe. “Met als voordeel dat er een nauwe betrokkenheid is, ook in het voortraject. We kijken met elkaar mee en ondersteunen elkaar bij specifieke gevelvraagstukken. We weten immers hoe onze systemen werken.”

Victor Alberts, Business Development Manager Industriële Toepassingen bij Vandersanden: “Zowel ADS Groep als Vandersanden staan open voor elkaars specialismen. Door kennis en ervaring te delen wordt een optimaal eindresultaat verkregen. Vandersanden denkt graag mee met de klant en is het liefst vanaf de start betrokken bij het project om advies te geven en mee te denken in oplossingen. Dat is onze kracht.”

ADS Groep Toelevering Bouw richt zich met deze samenwerking op de zogenoemde ‘specials’. Geen grootschalige massaproducties, maar de bijzondere ambachtelijke projecten. “Met dit met steenstrips afgewerkte prefabsysteem voorzien we in de behoefte van duurzame oplossingen en spelen we in op het tekort van vakpersoneel op de bouwplaatsen. We bereiden alles ‘prefab’ voor in onze eigen productiehallen en leveren bijvoorbeeld volledig afgewerkte gevels met steenstrips aan. Maar dan wel met de look en feel van baksteen, want Nederland is en blijft een baksteenland”, volgens Arend Jan. ”Bovendien hanteert Vandersanden het ‘alles onder één dak’ principe. Zij leveren het complete pakket van steenstrips, lijm en E-board®. We hebben dus één aanspreekpunt en kunnen ook op hen terugvallen als het gaat om garanties. Samen kunnen we een hele mooie toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker”, aldus bedrijfsleider Arend Jan Overbeek.

Actueel Nieuws