Nieuwbouw Waterproductiebedrijf Eindhoven

De grootste grondwaterzuivering van Nederland wordt de komende jaren compleet vernieuwd. In 2025 staat in Eindhoven een duurzaam en toekomstbestendig drinkwaterproductiebedrijf met behoud van de kenmerkende waterbollen. Door slim te werken, ontvangen inwoners gedurende het hele proces gewoon lokaal kraanwater!

Veelzijdig werk
Voor de nieuwbouw van de waterzuivering voeren we diverse werkzaamheden uit, zoals terreinwerkzaamheden (inrichten werkterrein), betonwerk slibverwerking, betonwerk casco en de bouwkundige afwerking. Verder houden we ons bezig met de mengleidingen, filterinstallaties, spoelwaterinstallatie en de trappen, leuningen en bordessen.

Doordacht ontwerp
Het bijzondere ontwerp verbeeldt een opgetild landschap met aardlagen in de gevel en een groene daktuin. Toch vind je het beste werk binnen. In dit gebouw wordt namelijk grondwater uit diverse waterwingebieden rondom Eindhoven – Groote Heide, Klotputten en Aalsterweg – gezuiverd tot drinkwater van uitmuntende kwaliteit. Dit zuiveren gebeurt in verschillende stappen. Grofweg beluchten we het water eerst, zodat er (ijzer)vlokken ontstaan. Vervolgens zuiveren we het water met behulp van zandfilters. Ook van het spoelwater dat we verliezen tijdens het proces, wordt drinkwater gemaakt. Het oude zuiveringsgebouw wordt uiteindelijk gesloopt, maar pas als het nieuwe gebouw zijn taak kan overnemen.

Inmiddels zijn de eerste vier beluchtings- en ontgassingstorens (BOT) geplaatst. Een indruk van deze hijswerkzaamheden vind je hier: https://youtu.be/629TtPgqPDc

Uitvoeringsperiode:
Maart 2022 – december 2025

Contractvorm:
UAV 2012

 

Heeft u onze andere projecten ook al gezien?