Nieuwbouw Portiersloge Friesland Campina Lochem

Het terrein waar verschillende melkproducten gemaakt worden diende veilig gesteld te worden van de buitenwereld. Dit lijkt een simpele taak, maar wat doe je als er een openbare weg twee delen van de productielocatie scheidt?

Vanwege gestelde eisen diende het productieterrein van de zuivelverwerker afgeschermd te worden door middel van een omheining. De bestaande openbare weg werd door dit plan een onderdeel van het terrein en moest dus omgelegd worden. Het afschermen van de faciliteit betekende ook het opzetten van een toegangscontrole in de vorm van een portiersloge.

Bijzonder onderdeel
Eén van de deelprojecten om toegang controleerbaar te maken, was de portiersloge. De portiersloge is het visitekaartje van de productielocatie; een hoogwaardig esthetisch gebouw, dat zeer compact en functioneel is. Daarnaast is er een werkplek voor de portier, waarin ook de besturing van de speedgate is opgenomen en waar er door verschillende camera’s extra toezicht is op het terrein.

Er is veel nagedacht over het gebruik van materiaal en de gehele look-and-feel van het gebouw. Verder is het geheel energiezuinig en is de portiersloge een onderdeel geworden van het hekwerk, dat is ontworpen voor de gehele afsluiting van het terrein.

De bouwkundige basis van de lodge is een vloer op zand met vorstrand, staalconstructie, kalkzandsteen binnenspouwblad, en een houten balklaag voorzien van dakbedekking en PV-panelen. Als gevelafwerking is een bijzonder wildverband van stroken Cembrit in twee breedtes en twee uitvoeringen toegepast, waardoor een mooi lijnenspel is ontstaan.

De gehele nieuwbouw, inclusief de installaties en de aansluitende terreininrichting, viel onder onze verantwoording.

Omvang:
28 m2

Bouwperiode:
November 2022 – maart 2023

Contractvorm:
UAV 2012

Heeft u onze andere projecten ook al gezien?