Nieuwbouw Ashram College in Alphen a/d Rijn

Het Ashram College is een eigentijdse school voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium met vestigingen in Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop. Het voormalige gebouw in Alphen aan den Rijn was sterk verouderd, waardoor een compleet nieuwe school het uitgangspunt werd.

Deze nieuwe school biedt ruimte voor ca. 1450 leerlingen die in een prettige frisse leefomgeving hun lessen gaan voortzetten. Naast de onderwijslokalen zijn er vier gymzalen gerealiseerd. De nieuwbouw wordt verder gekenmerkt door haar ruime glaspartijen en zetwerken in oranje/bruine kleur en de typische ronde metselwerk gevels. Gedurende de uitvoeringsperiode bleven de leerlingen gehuisvest in het “oude” gebouw, maar inmiddels is de nieuwe school opgeleverd en genieten zij van hun nieuwe omgeving.

Duurzaamheid en circulariteit spelen een belangrijke rol; de school is energieneutraal, gasloos mét WKO-installatie en voorzien van zonnepanelen op het dak. Daarnaast zijn diverse materialen van het oude gebouw circulair ingezet in de nieuwe school. Zo zijn bijvoorbeeld de houten plafonds, parketvloer en klimrekken (uit de oude gymzaal), een glazen vouwwand, bestrating en hekwerken hergebruikt.

Houtbouwelementen:

  • Gelamineerde liggers
  • CLT
  • Houtskeletbouw

Na de realisatie van de nieuwbouw volgde de sloopt van het resterende gebouw en is de volledige terreininrichting aangebracht.

Tijdens de bouwperiode waren er diverse mijlpalen. Zoals de plaatsing van de vakwerkspanten: https://youtu.be/IiANMXXP0-U. Ook het officiële ‘hoogste punt’ hebben we in beeld gebracht: https://youtu.be/O9WDs9jZcKw. En voor een indruk van het bouwproces, verwijzen we naar: https://www.youtube.com/watch?v=W24R4IueMtY

Omvang:
12.000 m2 BVO

Bouwperiode:
Opgeleverd

Contractvorm:
UAV 2012

 

Heeft u onze andere projecten ook al gezien?