MODULAIRE DUURZAME RIOOLWATERZUIVERING (MDR) VERDYGO SIMPELVELD

MODULAIRE DUURZAME RIOOLWATERZUIVERING (MDR) VERDYGO SIMPELVELD

In opdracht van Waterschapsbedrijf Limburg hebben we de engineering, bouwkundige en werktuigbouwkundige realisatie van de Verdygo filosofie, MDR principe (Modulaire Duurzame Rioolwaterzuiveringsintallatie), gerealiseerd. De werkzaamheden bestonden uit het engineeren en realiseren van een modulaire Verdygo rioolwaterzuiveringsinstallatie op RWZI Simpelveld en Roermond.

Verdygo is een door Waterschapsbedrijf Limburg ontwikkelde nieuwe ontwerp- en bouwtechniek voor een innovatieve, modulaire en duurzame rioolwaterzuiveringsinstallatie. De uitgangspunten zijn rioolwater zuiveren op maat, tegen zo laag mogelijke kosten en tegelijkertijd flexibel in kunnen spelen op technologische, demografische of klimatologische ontwikkelingen. De kern van Verdygo is de modulaire manier van ontwerpen en bouwen met behulp van bestaande en nieuwe technologieën.

MODULAIRE ZUIVERING

De oude statische installaties hebben we omgebouwd tot een modulair, duurzaam en flexibel systeem. Door deze modulariteit is het mogelijk kostenbesparend en snel in te spelen op veranderende markt en omgevingsomstandigheden.

Het concept van een modulaire zuivering hebben we verder ontwikkeld tot een uitvoeringsontwerp dat uiteindelijk gerealiseerd is op de RWZI in Simpelveld en Roermond. Alle modules zijn prefab geproduceerd, samengebouwd en voorbereid in de productiehallen van ADS Groep Toelevering Water.

Beeld van dit project

Heeft u onze andere projecten ook al gezien?