Multidisciplinaire gevels nieuwbouw zorgappartementen La Verna Wijchen

ADS Groep heeft in opdracht van Hendriks Bouw & Ontwikkeling voor het nieuwbouwproject La Verna in Wijchen de levering en montage van alle prefab gevelelementen verzorgd. In samenwerking met woningcorporatie Talis hebben zij op de plek van het verouderde verpleeghuis La Verna een nieuw appartementencomplex, waar bewoners van Driestroom en LuciVer hun intrek hebben genomen, gerealiseerd.

In het voortraject heeft ADS Groep Bouw, in samenwerking met ADS Groep Toelevering Bouw, meegedacht in de uitvoering en ontwerp van de ca. 3.300 m2 multidisciplinaire gevel. Het oorspronkelijke ontwerp was namelijk o.b.v. CLT wanden uitgewerkt. ADS Groep heeft dit ontwerp omgezet naar een gevel met HSB-elementen. De elementen zijn geproduceerd op de productielocatie van ADS Groep Toelevering Bouw. De montage van de HSB-elementen heeft ADS Groep Bouw opgepakt. De gevels zijn in een 3D model geëngineerd, waarin de installatietechnische voorzieningen zijn opgenomen. Deze zijn tevens voorzien van beglaasde kunststofkozijnen die in de fabriek vooraf werden gemonteerd.

Het nieuwbouwproject La Verna omvat in totaal 90 appartementen en bestond uit een tweetal fases. In de eerste fase werd een nieuw woonzorgcomplex gerealiseerd. In de tweede fase werd het bestaande gebouw gesloopt en werd de nieuwbouw van het woonzorgcomplex uitgebreid met een derde vleugel.

Uitvoeringsperiode:

Mei 2021 – oktober 2021 (fase 1)

November 2022 – maart 2023 (fase 2)

 

 

Heeft u onze andere projecten ook al gezien?