Nieuwjaarsboodschap: denken in mogelijkheden en samen de mooiste dingen creëren

21 december 2022

Stormachtige groei … dat kenmerkt 2022 voor ADS Groep. In een lastige markt wisten we veel nieuwe collega’s aan ons te binden en onze groeiambitie waar te maken. De turbulente ontwikkelingen op wereldschaal maakten dat we niet alle doelstellingen konden waarmaken die we aan het begin van het jaar voor ogen hadden. Maar dankzij mensen met een ADS-hart – zowel toegewijde collega’s, trouwe ketenpartners als betrokken opdrachtgevers – sluiten we het jaar tevreden af.  Daarvoor zijn we jullie ontzettend dankbaar!

In de bouw weten opdrachtgevers in zorg, onderwijs, openbaar bestuur en recreatie wat ze aan ADS Groep hebben: we gaan voor kwaliteit en staan voor wat we beloven. Dat was in 2022 niet anders. Ook in de wereld van water is het vakmanschap van ADS Groep opnieuw steviger geworteld, waardoor onze samenwerking met drinkwaterbedrijven, waterschappen en industriële afvalwaterverwerkers verder intensiveerde.

Jubileumjaar
Juist die goede relaties hadden extra betekenis in 2022: een jubileumjaar waarin we met elkaar proostten op 75 jaar ADS Groep. Na twee corona-jaren een gouden moment om elkaar weer te ontmoeten. Het was voor ons een bewuste keuze om tijdens het Congrestival in te gaan op maatschappelijke thema’s die ons na aan het hart liggen: circulariteit, duurzaamheid, klimaatadaptatie, energietransitie, krapte op de arbeidsmarkt … trends en ontwikkelingen die we allemaal tegenkomen op ons pad naar 2023 en verder.

In beweging
December is traditiegetrouw de tijd om terug te kijken en te evalueren, om vervolgens vol energie verder te gaan. Toch is het voor 2023 – met onzekerheid als centraal thema – knap lastig om vooruit te blikken. De knoppen waaraan we kunnen draaien, zetten we uiteraard in beweging. Tegelijkertijd zijn de factoren waarop we geen invloed hebben niet langer op één hand te tellen. Inflatie, kostenstijgingen, materiaaltekort, het energievraagstuk, de stikstofcrisis, krapte op de arbeidsmarkt. Het is niet ondenkbaar dat de motor van de Nederlandse bouwsector meer gaat haperen of zelfs tot stilstand komt.

De opgaves die voor ons liggen, zijn dusdanig groot en complex dat we elkaar meer dan ooit nodig hebben. Dat vraagt om nog verdergaande samenwerking in de hele keten. Laten we in 2023 daarom samen de schouders eronder zetten en de pijn delen als dat nodig is. Zolang we blijven denken in mogelijkheden, kunnen we met elkaar de mooiste dingen creëren. Daar mag u ADS Groep op aanspreken.

Fijne feestdagen!

Michel Dijk, algemeen directeur ADS Groep
Ugur Akdemir, directeur Bouw en Toelevering Bouw
Bert Eenkhoorn, directeur Water en Toelevering Water

Bekijk ook onze eindejaarsfilm voor een terugblik op 2022: https://www.youtube.com/watch?v=r0E_YcwyVTU

 

 

 

Actueel Nieuws